top of page
  • Jakie są wymagania techniczne dla instalacji urządzenia oraz jego poprawnej pracy?
    - wymagane miejsce 5 x 2 m - temperatura piwa/napoju 0-2 stopni Celsjusza, preferowane 1 stopień - finalnie do ustalenia z technologiem naszym - zawartość dwutlenku w piwie do 7,0 g na litr, preferowana 5,0 - dostępność sprężonego powietrza 6-7 Bar. Jeśli nie ma prosimy o informację, a zapewniamy własny kompresor - dostępność dwutlenku węgla z ciśnieniem 0,2 Bar - ciśnienie podawania piwa/napoju 1-2 Bar - Pakowanie w opakowania zbiorcze jest po stronie browaru/producenta
  • Jaki jest koszt puszkowania jednego rodzaju piwa?
    Koszt usługi wyceniamy indywidualnie dla każdego klienta w zależności od rodzaju napoju i ilości. Skontaktuj się z nami, a ustalimy szczegóły wyceny.
  • Czy puszkujecie napoje niegazowane?
    Na chwilę obecna nie, jednak planujemy zakup Nitro w 2023 roku. Napisz do nas, abyśmy mogli dać Ci znać, jak tylko wprowadzimy tę usługę.
  • Czy oferują Państwo również ocenę mikrobiologiczną?
    Tak, zachowujemy jak najwyższe standardy czystości. Przed rozlewem jest robiony Cleaning in Place (CIP), czyli czyszczenie na miejscu instalacji produkcyjnych i przewodów rurowych. Ponadto, wykonywana jest również ocena mikrobiologiczna preparatami 3M.
  • Czy jest możliwość pasteryzacji lub sterylizacji na linii?
    Pasteryzacji nie wykonujemy, musi być przeprowadzona przez producenta przed lub po rozlewie w puszki.
  • Czy puszkujecie wino?
    Puszkujemy wszystko, co gazowane, więc również wina musujące np. prosecco
  • Co składa się na cenę rozlewu?
    Koszt opakowania – puszki Koszt napełnienia Koszt etykietowania Dojazd
  • Czy mogę kupić same puszki?
    Tak, sprzedajemy zarówno puszki jak i wieczka do nich. Minimalne zamówienie to 1 paleta.
  • Jakie informacje należy dostarczyć w celu sfinalizowania oferty?
    Data i miejsce rozlewu, a także ilość i rodzaj napoju, który będziemy rozlewali. Skontaktuj się z nami, abyśmy potwierdzili dostępność wybranego przez Ciebie terminu.
  • Czy piwo musi być pasteryzowane?
    Nie
  • Czy jest możliwość dojazdu za granicę z linią do puszkowania?
    Tak, oczywiście! Skontaktuj się z nami, aby ustalić szczegóły.
  • Czy możliwe jest też puszkowanie napojów azotowanych (nitro)?
    Nie
  • Jakie są wymiary puszkarki?
    Wymagane miejsce do rozlewu twojego produktu, to 5 x 2m
  • Czy jest możliwość puszkowania kilku rodzajów piwa podczas jednego dnia puszkowania?
    Tak
  • Czy są jakieś straty w trakcie rozlewu? Minimalna ilość produktu do rozlewu to 15 000 puszek. Ile produktu powinniśmy przygotować?
    Przy spełnieniu wymagań technicznych, straty wynoszą nie więcej niż 2%.
  • Czy możecie rozlać do puszek kombuchę?
    Tak
  • Czy mogę zamówić same puszki z etykietą?
    Tak
bottom of page