top of page

DLACZEGO PUSZKA

PUSZKI ZWIĘKSZAJĄ ZYSKI

ŚWIATŁO PSUJE PIWO

BEZPIECZEŃSTWO I WYGODA

​Dzięki swojemu kompaktowemu rozmiarowi oraz niskiej wadze, transport i magazynowanie piwa w puszkach kosztuje znacznie mniej od butelki. Zastosowanie puszek do pakowania piwa pozwala Browarom na znaczne oszczędności budżetu, który może następnie być inwestowany w rozwój firmy. Piwo rzemieślnicze pakowane
w puszki jest również bardzo wygodnym opakowaniem dla sklepów, gdzie łatwiej jest magazynować zapas, a następnie go eksponować dla klientów. Puszka jako opakowanie produktu ze względu na znaczną przenikalność cieplną pozwala również na dużo szybsze schłodzenie jego zawartości po wstawieniu do chłodziarki.

​Szkło wszelkich kolorów, w tym ciemno-bursztynowe, pozwala światłu na penetrowanie zawartości butelki. Promienie UV działają destrukcyjnie na związki organiczne zawarte w piwie, a one tworzą bukiety smakowe i zapachowe, za którymi wszyscy przepadają.
Puszka w znacznie większym stopniu ogranicza dostęp światła i przez to lepiej przechowuje swoją zawartość. Również dostęp tlenu do piwa w puszce jest znacznie mniejszy niż w butelce. Wieczko puszki doskonale uszczelnia opakowanie, znacznie lepiej niż połączenie kapsla z butelką.

Piwo w puszkach jest znacznie lżejsze i bezpieczniejsze do zabrania ze sobą wszędzie
– na wycieczkę do plecaka,
na kemping, na koncert,
do parku. Jeżeli chcesz celebrować wejście na szczyt lub inne osiągnięcie to zawsze możesz zabrać ze sobą swojego ulubionego Krafta w puszce i schłodzić go szybko w chłodziarce lub po prostu w górskim potoku. Nie potrzebujesz nawet otwieracza, żeby napić się złocistego trunku. Dodatkowo puszki wytrzymują ciśnienie wewnętrzne na poziomie 6 barów czyli porównywalne z butelką szampana.

ECO

METALICZNY POSMAK

TO MIT

Aluminium jest w bardzo łatwe i blisko 100% poddawane recyclingowi, szacuje się że nawet 75% kiedykolwiek wyprodukowanego aluminium jest nadal w użyciu. Bardzo łatwo dostrzec w lasach
czy miastach pozostawione szklane butelki lub plastikowe opakowania zanieczyszczające środowisko. Puszki natomiast są w 100% zbierane, gdyż można je sprzedać w każdym skupie złomu. Dodatkowo przez mniejsze koszty transportu zarówno produktu do konsumenta jak i sprasowanych puszek
w drodze do huty w znaczący sposób wpływamy na zmniejszenie emisji CO2
do atmosfery.

Technologia wytwarzania puszek poszła znacząco do przodu od czasów puszek stalowych z lat 50-tych, a nowoczesne puszki są wewnątrz pokrywane specjalną powłoką zapobiegającą interakcji zawartości z opakowaniem.
W serii ślepych testów, puszkowane piwo rzemieślnicze uzyskuje przewagę nad butelkowanym pod względem walorów smakowych.

2000 1080.png

DLACZEGO MY?

CO DAJE CI WSPÓŁPRACA Z NAMI?

Oszczędność kapitału, czasu i miejsca:
- Dostarczamy kompleksowe rozwiązanie na miejsce do browaru,
- Instalujemy i uruchamiamy sprzęt, 
- Po rozlewie zabieramy całą linię z miejsca rozlewu.

Nie musisz martwić się o dostępność puszek. 
- Zamawiając u producenta ich duże ilości możemy na miejsce rozlewu dostarczyć dokładnie tyle ile ich potrzebujesz. Nawet minimalną ilość potrzebną do rozlewu!

Dodatkowo zapewniamy doświadczonych operatorów i know-how niezbędne do przeprowadzenia całego procesu.

Nasza działalność mobilnego puszkowania jest w pełni ubezpieczona i całkowicie bezpieczna.

Zaufali nam:

PINTA1.png
birbant.png
Red Modern Business Truck Car Negative S
sady.png
ale browar.png
recraft1_edited.png
tapeta z maszyną.png

CO ROZLEWAMY?

PIWO
NAPOJE GAZOWANE

WYMAGANIA TECHNICZNE

Chcesz skorzystać z Mobilnego Puszkowania? Sprawdź wymagania techniczne niezbędne do ustawienia instalacji oraz jej poprawnego funkcjonowania:

  •  Miejsce o wymiarach 5x2 m. 

  • Temperatura piwa/napoju do rozlewu  0-2 stopni Celsjusza, preferowane 1 stopień - szczegóły ustalisz z naszym technologiem, który zadba o cały proces.

  • Zawartość CO2 w piwie do 7,0 g/litr (preferowana 5,0 g/litr).

  • Dostępność sprężonego powietrza 6-7 Bar.  Jeśli nie dysponujesz własnym kompresorem, daj nam znać, a zapewnimy własny. 

  • Dostępność dwutlenku węgla z ciśnieniem 0,2 Bar.

  • Ciśnienie podawania piwa/napoju 1-2 Bar.

  • Pakowanie w opakowania zbiorcze jest po stronie browaru/producenta. My dajemy Ci produkt zapakowany w puszkę i gwarancję jakości puszkowania produktu.

Minimalny rozlew to 15 000 puszek.

CZAS PROCESU

CZAS-PROCESU.png

CO JESZCZE WARTO WIEDZIEĆ?

CENA
Usługa jest wyceniana indywidualnie w zależności od ilości rozlewanych puszek, odległości dojazdu oraz warunków rozlewu. Koszt usługi oparty jest zawsze na stawce za puszkę oraz kilometr dojazdu do klienta. Zapewniamy Państwa jednak, że koszty są konkurencyjne w stosunku do rozlewu w butelki.


W zależności od potrzeb klienta oferujemy sam rozlew lub kompleksową usługę zawierająca projekt etykiety, wydruk, etykietowanie produktu oraz dostawę i pakowanie w opakowania zbiorcze.


Minimalny rozlew to 15 000 puszek.

 

Chcesz kupić opakowania? Sprawdź zakładkę SPRZEDAŻ OPAKOWAŃ

Potrzebujesz transportu? Zapewniamy także TRANSPORT
 

OBEJRZYJ JAK MOŻE WYGLĄDAĆ  PROCES ROZLEWU TWOJEGO PIWA PRZY WSPÓŁPRACY Z NAMI:
bottom of page